Tomtekola

Skumtomtar finns oftast hemma runt jul, särskilt om man som jag gömmer undan ett lager som ingen känner till. I år provade jag att göra kola med skumtomtar i, receptet hittade jag hos @fredriksfika . Smaken tar inte över utan finns i bakgrunden vilket jag tycker är bra.

100 g smör
2 dl strösocker
2 dl vispgrädde
1 dl vitsirap
10 skumtomtar

  1. Klä en form (cirka 20×30 cm stor) med bakplåtspappret, kör knepet med att skrynkla ihop pappret först om ni har svårt att få det att stanna i formen.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Tillsätt resten av ingredienserna.
  4. Låt koka till kolan når 124-125 grader, eller klarar kulprovet.
  5. Häll upp kolan i formen och låt den stelna.
  6. Skär upp den och vira in den i bakplåtspapper.

Leave a Reply

Your email address will not be published.