Marknadskonfekt

Varje gång jag är på marknad av något slag så letar jag efter den traditionella marknadskonfekten. Jag minns när jag var liten och scouterna städade efter en marknad och vi hittade en hel låda! Jag vet att inte alla tycker att det är lika gott som jag … men för oss som gör så kommer ett recept här.

125 g smör
6 dl strösocker
2 dl vatten
6,5 dl vetemjöl
4 dl florsocker
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker

  1. Klä en form (ca 20×30 cm) med bakplåtspapper. För att det ska gå enklare och pappret inte bara ska lyfta ur formen så skrynkla först ihop pappret till en liten boll, sen kan du släta ut det och trycka ut det i formen.
  2. Sikta mjöl, kakao, florsocker och vaniljsocker i en skål och blanda försiktigt.
  3. Värm smör, socker och vatten i en kastrull och låt det koka några minuter tills sockret löst sig.
  4. Häll i den varma blandningen i skålen med mjölblandningen.
  5. Rör om ordentligt så att alla klumpar försvinner, det måste gå ganska fort för det stelnar snabbt.
  6. Häll i formen och bred ut det jämnt.
  7. Skär upp lagom stora bitar, dom kan slås in i folie om man vill. Förvaras bäst i kylen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.