Jag tror aldrig jag har gjort någon klassisk köttfärssås, utan det blir lite utifrån vad som finns hemma och vad jag är sugen på. Den här gången fick färsk basilika och egenodlad, torkad space chili nr 7 utgöra grundtonerna i såsen.
Ingredienser 4 pers
500 g köttfärs
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
1-2 chili, färsk eller torkad
2 burkar körsbärstomater
1/2 dl rödvin
2 msk kycklingfond
1 kruka färsk basilika
1 msk rörsocker
salt och svartpeppar
olivolja till stekning
parmesan till serveringen
Gör så här
Finhacka lök, vitlök och chili.
Fräs köttfärsen i oljan i en gryta. Tillsätt lök- och chilihack när färsen börjat få färg, och fräs en stund till.
Strimla 2/3 av basilikan.
Tillsätt körsbärstomater, rödvin, fond, basilika och socker. Salta och peppra. Låt koka ca 15 min.
Garnera med resten av basilikabladen.
Servera med pasta, och riv över parmesan.