Kanelbullesockerkaka

Det var kanelbullensdag härom veckan, men det är inte alltid man har tid och lust till att baka bullar. Vi fuskade lite och gjorde en kanelbullesockerkaka istället, på fel dag dessutom.

Egentligen började det faktiskt med att vi var på loppis och hittade en sån söt form, det kändes som att den förtjänade att få ett provbak med något riktigt gott. Vet inte vad som bakats i den från början, har försökt googla men inte hittat något svar.

3 st ägg
2 dl socker
100 gram smör
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Fyllning:
1 dl strösocker
1 msk kanel
2 tsk nymalen kardemumma

Glasyr:
1 dl florsocker
1 msk kallt vatten

  1. Smält smöret
  2. Vispa ägg och socker pösigt.
  3. Blanda mjöl och bakpulver i en skål.
  4. Tillsätt smält smör, mjöl och mjölk i äggsmeten och vänd ihop till en jämn smet.
  5. Blanda socker, kanel och kardemumma. Spara lite och blanda sen resten med en liten del av smeten till fyllning.
  6. Häll hälften av smeten i en smord och bröad form.
  7. Ringla på kanelsmeten.
  8. Häll på andra hälften av smeten.
  9. Strö sen på resten av den torra fyllningen.
  10. Baka kakan i 175 grader i ca 35-40 minuter.

  11. Rör ihop florsocker och vatten till en glasyr och häll över den avsvalnade kakan


Leave a Reply

Your email address will not be published.