Pinnbröd är ju så gott. Allt är gott när man är ute, i och för sig, men pinnbröd ändå lite extra gott. Mamma visade mig vägen till kanelbullepinnbröd och det var ännu godare än gott! Att grilla på stranden, alldeles vid havet, är en extra krydda, men det var minst lika gott i trädgården en höstdag.
3,5 dl vetemjöl
2 msk socker
1 tsk malen kanel
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1,5 dl mjölk (eller vatten eller en blandning av olika mejerivaror, jag tömmer alltid lite olika förpackningar)
Att ha på efteråt:
Smör
Pärlsocker
- Blanda mjöl, socker, kanel, bakpulver och salt i en bunke.
- Tillsätt vätskan och arbeta ihop till en deg. Ha på lite extra vätska om det behövs, eller lite mer mjöl.
- Plasta in degen och låt vila en stund, stoppa in i kylen om det dröjer. Hit är det bra att göra iordning hemma om man ska ha med sig på utflykt.
- Dela degen i delar som du antingen rullar man den runt en pinne eller så plattar man till och lägger på galler, vad som passar bäst.
. - Grilla över glöd i ca 5 – 6 minuter, inte för varmt så de hinner bli mörka innan de är klara.
- Pensla med flytande smör eller bre lite smör på det varma pinnbrödet och strössla med pärlsocker.