Svartkålspesto

Svartkålen fortsätter leverera, och jag måste försöka komma på så många användningsområden som möjligt. Passade på att göra en stor sats svartkålspesto för att använda till lite olika maträtter. Dels blev den tillbehör till helgrillad flankstek, och sen drygade jag ut resten med lite crème fraîche för att göra pestopasta till lax. Jag planerar att frysa in många påsar med strimlad svartkål för att kunna ta fram till t ex pesto under vintern.

Ingredienser

1 liter strimlad svartkål

2 dl riven parmesan

1 påse pinjenötter

1 dl solroskärnor

2 vitlöksklyftor, grovt hackade

ca 1,5 dl olivolja

saften från 1,5 citron

salt och svartpeppar

Gör så här

Mixa samtliga ingredienser. Häll på lite olivolja i taget för önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.