Tonfisk är ju väldigt nyttigt och gott, men jag är lite kluven till hur schysst fisket är egentligen, och huruvida man ska äta tonfisk eller inte. Idag bestämde jag mig ändå för att äta.
Den här salladen är otroligt fräsch, med thailändska influenser i koriander, lime och chili. Jag fick receptet i en chiliodlargrupp på fb, men jag har förstås modifierat det en del.
Ingredienser 2 pers
400 g babyplommontomater
1 liten grön paprika, gärna av avlång sort
2 chili, välj gärna någon stark sort
1/2 rödlök
2 burkar tonfisk i olja
1 kruka koriander
saften av 1,5 lime
1 msk nymalen svartpeppar
salt
12 salladsblad, t ex gemsallad
Gör så här
Halvera tomaterna, finhacka löken, strimla paprikan, hacka koriandern grovt – både stjälkar och blad, och finhacka chilin.
Häll av oljan från tonfisken och finfördela den med en gaffel.
Blanda grönsaker och tonfisk i en skål. Pressa över lime, salta och peppra. Blanda ordentligt.
Lägg upp salladsbladen på två tallrikar, och fördela sedan tonfisksalladen på bladen.