Det är roligt att variera maträtter med fisk. Den här gången gav jag mig på att modifiera ett laxrecept. Till laxen serverades quinoa och vindruvssalsa.
Ingredienser vindruvssalsa
500 g röda vindruvor
1 knippa gräslök
1 chili, jag tog en hot lemon för att även få lite citrussmak
rivet skal och saft från en lime
salt
Gör så här
Halvera vindruvorna och finhacka gräslök och chili. Lägg i en skål och blanda ihop med limeskal, limesaft och salt. Ställ åt sidan.
Ingredienser lax 4 pers
4 portionsbitar lax
1,5 msk senapsfrön, jag blandade bruna och gula
1 torkad chili eller chiliflakes
1 tsk svartpeppar
1/2 tsk vitpeppar
2 tsk rökt paprikapulver
2 tsk salt
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Mortla senapsfröna och smula den torkade chilin. Obs! Använd handskar eller smula med en slev el liknande om det är en stark chili.
Blanda ihop senapsfrön och chili med resten av kryddorna.
Klappa in kryddblandningen i laxbitarna på alla sidor. Placera i ugnsform, och låt stå en liten stund.
Koka quinoan enligt anvisningar på förpackningen.
Ställ in laxen i ugnen och tillaga ca 15 min.