Inkokta päron med lingon, stjärnanis och kardemumma

Byteshandel är bra. När jag var hem till pappa med en flaska svartvinbärssaft fick jag med mig gråpäron istället. Vi skulle inte hinna äta upp dem allihop, så jag bestämde mig för att göra inkokta päron.

16 små päron, t ex gråpäron

1 l vatten

6 dl socker

3 stjärnanis

1 msk hela kardemummakärnor

200 g lingon

Gör så här

Skala päronen och lägg dem i kallt vatten så länge, så de inte blir bruna.

Koka upp vatten, socker, stjärnanis och kardemumma, och låt koka ihop ett par minuter.

Tillsätt päron och lingon, och låt sjuda ca 10 min.

Ta kastrullen från plattan och låt päronen svalna i sin lag.

Häll upp på väl rengjorda glasburkar. Förvara i matkällare om du har, eller i kylskåp.

Leave a Reply

Your email address will not be published.