Blåbärsglass med kardemumma

Med över 40 liter blåbär i frysen känns blåbärsglass som en bra idé, man kan ju inte bara göra sylt. Kombon blåbär och kardemumma blev en riktig hit och gav glassen ännu en dimension. Jag valde att mortla kardemummakärnor för att få ut mer smak än ur färdigmalen kardemumma.

Ingredienser

350 g blåbär

5 dl grädde

1 burk sötad kondenserad mjölk

1 tsk kardemummakärnor

Gör så här

Mixa blåbären lite lätt om du vill ha några småbitar kvar, eller mycket om du föredrar en slät blåbärssås.

Vispa grädden, den ska inte vara hårdvispad.

Mortla kardemummakärnorna.

Vänd försiktigt ner kondenserad mjölk och kardemumma i grädden. Tillsätt slutligen blåbären. Rör om lite lätt så smeten får swirls av blåbär snarare än att bli jämnlila.

Häll upp glassmeten i lämplig form. Låt stå i frysen minst fem timmar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.