Lailas bananmuffins

Jag misstänker att det är fler än jag som inte alltid hinner med att äta upp alla bananer innan dom blir bruna i skalet. Barnen är inte så sugna när skalet är brunt, även om bananen i sig är fin. Jag köper bara ekologiska bananer, jag tycker dom håller sig finare längre och sällan blir bruna i fruktköttet (hur skalet än ser ut). Innan brukade jag skiva och lägga i frysen för att sen ha i smoothies, men just nu är det ingen som ber om smoothie (det kommer säkert tillbaka). När vi hade sjukstuga här hemma i veckan så provade vi därför mormor Lailas bananmuffins, dom är omtalade! Första satsen gjorde barnen själva och den försvann på ett par dagar, så idag bakade jag en ny omgång. Den här gången provade jag att lägga till lite choklad uppepå. Som vanligt kan man variera i oändlighet, men bra med ett grundrecept!

125 g smör
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk
1 banan
Lite choklad till garnering

  1. Rör smör och socker poröst.
  2. Vispa ner ett ägg i taget.
  3. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt dom.
  4. Mosa bananen och tillsätt den och mjölken lite i taget under omrörning.
  5. Sätt 12 muffinsformat i en muffinsplåt.
  6. Portionera ut smeten i formarna.
  7. Strö lite choklad (hackad i bitar eller chokladknappar) på varje muffins (det kan också vara frön, nötter, bananskivor etc.)
  8. Grädda i 200 grader i 15 minuter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.