Chimichurri

Det allra roligaste när man ska grilla tycker jag är att fixa röror och andra tillbehör. En röra, eller om man nu ska kalla den sås eller salsa, som jag återkommer till ganska ofta eftersom den är så god, är chimichurri. Den är fräsch, har lite sting, och är väldigt smakrik. Man kan droppa den över både kött (eller fisk eller kyckling) och grönsaker på tallriken.

Egentligen brukar den huvudsakliga örten i chimichurri vara persilja, men jag tycker även det passar bra med oregano.

Ingredienser

1 dl hackad persilja

1 dl hackad oregano

1 röd chili

2 vitlöksklyftor

1 dl olivolja

1/2 dl citronsaft

2 msk vitvinsvinäger

salt och svartpeppar

Gör så här

Finhacka persilja, oregano, chili och vitlök. Pressa över citronsaft, tillsätt olja och vinäger, salta och peppra. Rör ihop och låt gärna stå ett tag innan servering.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *