Jalapeño poppers

Det finns minst två goda anledningar till att odla jalapeños, dels för att göra diverse inläggningar, men även för att skämma bort sig med jalapeño poppers, det är så gott! Man kan ha dem som tilltugg, som apetizers, eller bara att smaska i sig när som helst.

Jag hade tyvärr bara ett frö kvar när det var dags att så chili i vintras, så till nästa gång tänker jag ladda upp med många fler. Plantan blev också ovanligt lågväxt av någon anledning, men jag har ändå fått två små, men naggande goda skördar.

Ingredienser

6 jalapeños

1 dl naturell färskost

1 dl riven cheddarost

1 schalottenlök

salt och svartpeppar

en näve chips med lite starkare kryddning

Gör så här

Sätt ugnen på 250 grader

Dela jalapeños på mitten längsmed långsidan och gröp ur fröna.

Riv cheddarosten och finhacka löken.

Blanda ihop färskost, cheddarost, lök, salt och peppar, och fördela blandningen i jalapeños.

Grädda i ugnen ca 5 min, tills ostblandningen fått lite färg. Smula över chips och servera!

Leave a Reply

Your email address will not be published.