Många odlare lider förmodligen just nu av det angenäma problemet ett överflöd av zucchini. Det går att göra mycket gott, men min absoluta favorit är zucchinipizza. Man kan variera toppingen i oändlighet, men oftast landar jag i hemgjord tomatsås och tryffelsalami. Nu när träningssäsongen kommit igång igen efter pandemiuppehåll vill jag dock ha något mer matigt, så i det här receptet är det köttfärstopping, men fortfarande med hemgjord tomatsås bara för att det är så gott!
Ingredienser 4 pers
ca 1 kg zucchini
ca 6 dl färdiglagad köttfärssås
2 dl riven cheddarost
rapsolja till stekning
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Riv osten.
Skiva zucchinin i centimetertjocka skivor.
Stek zucchiniskivorna i olja på hög värme, så de får färg på båda sidor. På så sätt blir zucchinin inte lika svampig i konsistensen när den sedan tillagas i ugnen. Lägg ut skivorna på bakplåtspappersklädd plåt.
Klicka på och bred ut köttfärssås på zucchiniskivorna.
Toppa med riven ost.
Grädda i ugnen ca 7 min.
Servera med en god sallad!