Zucchinipizza

Många odlare lider förmodligen just nu av det angenäma problemet ett överflöd av zucchini. Det går att göra mycket gott, men min absoluta favorit är zucchinipizza. Man kan variera toppingen i oändlighet, men oftast landar jag i hemgjord tomatsås och tryffelsalami. Nu när träningssäsongen kommit igång igen efter pandemiuppehåll vill jag dock ha något mer matigt, så i det här receptet är det köttfärstopping, men fortfarande med hemgjord tomatsås bara för att det är så gott!

Ingredienser 4 pers

ca 1 kg zucchini

ca 6 dl färdiglagad köttfärssås

2 dl riven cheddarost

rapsolja till stekning

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader.

Riv osten.

Skiva zucchinin i centimetertjocka skivor.

Stek zucchiniskivorna i olja på hög värme, så de får färg på båda sidor. På så sätt blir zucchinin inte lika svampig i konsistensen när den sedan tillagas i ugnen. Lägg ut skivorna på bakplåtspappersklädd plåt.

Klicka på och bred ut köttfärssås på zucchiniskivorna.

Toppa med riven ost.

Grädda i ugnen ca 7 min.

Servera med en god sallad!

Leave a Reply

Your email address will not be published.