Glutenfri tabbouleh

Med ett överflöd av egenodlade tomater och bladpersilja som fortfarande växer så det knakar, föll valet på att laga tabbouleh , som ju är en persiljesallad. Bladpersiljan köpte jag för övrigt på ICA i våras, och planterade ner den i en stor kruka som sedan har stått utomhus hela säsongen.

Det är alltid lika utmanande att komma på glutenfria alternativ till maträtter som vanligtvis innehåller gluten. Till tabbouleh tycker jag quinoa passar alldeles utmärkt istället för bulgur. För att piffa till tabboulehn ännu mer har jag även tillsatt kalamataoliver, för det är ju så gott. Mynta är också gott att ha i, men det glömde jag den här gången.

Tabbouleh kan ätas som tillbehör till det mesta, grillat, kyckling och fisk till exempel.

Ingredienser 4 pers

quinoa för 4 personer

en rejäl knippa bladpersilja, mer än man tror

6 tomater

1 stor rödlök

200 g kalamataoliver

saften från 1 citron

3 msk olivolja

2 msk vitvinsvinäger

salt, svartpeppar

Gör så här

Koka quinoan enligt instruktionerna på förpackningen. Låt svalna.

Finhacka löken och grovhacka tomaterna. Hacka persiljan. Jag brukar även ta med stjälkarna, men väldigt finhackade.

Blanda persilja, tomat- och lökhack i en stor salladsskål. Häll i den avsvalnade quinoan. Tillsätt oliver, vinäger och olja, pressa över citronsaften och salta och peppra. Jag brukar vara generös med svartpeppar i tabbouleh. Blanda väl och servera!

Leave a Reply

Your email address will not be published.