Vi hade fått getost från Portugal som vi ville använda till något gott. Det blev pizza bianco med gulbetor, getost, valnötter och honung. Till det en ruccolasallad med nektarinklyftor. För att spara tid och ork så blev det en färdig pizzadeg den här gången.
1 pizzadeg på rulle
2 msk olivolja
5 gulbetor
10 valnötter
200 g getost
ca 2 msk flytande honung
- Koka betorna ca 25 minuter, dom behöver inte vara helt mjuka.
- Bred ut pizzadegen på en plåt, pensla den med olivolja och grädda den ca 5-10 minuter enligt instruktionerna. Den ska få lite färg.
- Skiva gulbetorna ganska tunt.
- Bred ut betorna på den gräddade pizzadegen, smula över getosten.
- Grädda i ca 10 minuter tills getosten fått lite (bara lite) färg.
- Skär upp pizzan lägg på valnötter och ringla honung över.
- Servera med ruccola och klyftor av nektarin som är dressade med lite olivolja och flingsalt.