Yoghurtflingor

Jag har aldrig gillat frukost, jag tycker det tar en massa tid och att jag fungerar lika bra utan. Jag vet ju att det inte är sant och jag har blivit mycket bättre sen jag fick mina döttrar. Tyvärr verkar känslan runt frukost gått i arv och vi får vara rejält kreativa för att få i tjejerna något innan skolan. Allt går i perioder, ett tag funkar smoothie, ibland en smörgås, ibland lite flingor och mjölk. Men bara kortare perioder. Min mamma testade sen ett recept hon hittat i en tidning, som smoothie som man fryser i en form och sen bryter (eller skär) och bitar som man kan äta som glass (med sked) eller hålla i handen och äta. Det funkar och har funkat väldigt länge. Jag gör massor i omgångar och fryser in i bitar.

5 dl vanilj yoghurt (man kan ta vilken yoghurt som helst)
1 msk honung (beroende på hur söt yoghurten är)
2 dl frysta hallon (eller andra bär som man tycker om)
1 msk Kokosflingor
Riven vit choklad (ett par rutor)
Några hallon till dekoration

  1. Häll yoghurten i en mixer.
  2. Ringla i honungen och tillsätt hallon.
  3. Mixa till en slät smet.
  4. Häll i en form med bakplåtspapper i.
  5. Strö över kokosflingor och riven vit choklad.
  6. Strö över lite hallon
  7. Ställ in formen i frysen och låt frysa i ca 4 timmar
  8. Skär (eller bryt upp) i mindre bitar som förvaras i en låda eller påse i frysen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.