Plantorna med tefatspumpa dignar just nu av lysande gula ufoliknande små pumpor. Jag har provat att fylla dem med köttfärs, att skiva ner dem råa i sallad, och att använda dem i grönsakspytt. Den här gången ville jag ha ett tillbehör till lax istället för vanlig sallad. Tefatspumpan är fast i köttet, så den lämpar sig till stekning.
Jag ville även använda mig av de färska örter jag har. Det fick bli citrontimjan, som både smakar gott och är otroligt vacker, samt två olika varianter av vitlöksgräs, en helgrön sort, och en som är vit- och grönrandig.
Ingredienser
4 tefatspumpor
saften av 1/2 citron
1 dl hackade färska örter, t ex citrontimjan och vitlöksgräs
flingsalt
rapsolja till stekning
Gör så här
Skär tefatspumporna i en halv centimeter tunna skivor.
Hacka de färska örterna.
Stek skivorna av tefatspumpa i oljan på relativt hög värme, så de får lite färg på båda sidor.
Lägg upp på ett fat, pressa över citronsaften och strö över färska örter och flingsalt. Serveras varmt.