Vi var sjuka och behövde en soppa. Det blev ingen favorit hos flickorna som hade för ont i halsen för att klara av den lite skarpa smaken av paprika. Men jag gillade det, särskilt med sojabönorna till som smakade av citron och vitlöksbröd.
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
200 g palsternacka
2 msk olja
2 msk tomatpuré
1 burk grillad paprika (ca 400 g) eller 4-5 grillade röda paprikor
8 dl vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
100 g mascarpone
3 krm svartpeppar
Sojabönor:
1 salladslök
Finrivet skal från 1/2 citron
150 g sojabönor (gröna)
1 tsk olivolja
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar
1. Hacka gul lök och 2 vitlöksklyftor.
2. Skala och riv palsternackorna grovt.
3. Fräs lök, vitök och palsternacka i olja och tomatpuré.
4. Häll av spadet från den grillade paprikan, skär den i mindre bitar och låt fräsa med lökhacket under omrörning i ca 3 minuter.
5. Tillsätt vatten och biljongtärningar. Låt koka under lock på medelvärme i ca 5 minuter.
6. Finhacka salladslöken och finriv skalet från citronen.
7. Blanda sojabönorna med salladslöken och citronrivet och blanda i olivolja, salt och peppar.
8. Mixa soppan slät.
9. Rör ner mascarpone i soppan och smaka av med svartpeppar.
Spännande recept ska kolla mer på det här tror jag.