Whoopies

Jag har ju läst om och beundrat alla bilder på whoopies länge men inte kommit mig för. Men så köpte jag Leilas nya bok Hello cupcake och tänkte att nu är det dags. Så tjejerna och jag valde Nutella whoopies och satte igång. Jag gjorde ungefär efter receptet. Inte riktigt, som vanligt. Gott blev det! Och fint!

3 ekologiska ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt
100 g mörk choklad (70%)

Nutellafyllning:
1 dl nutella
4 dl florsocker
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
150 g philadelphiaost

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt.

3. Smölt smöret, låt chokladen smälta i smöret, blanda i gräddfilen och kaffet.

4. Blanda i chokladsmeten i äggsmeten.

5. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner i smeten.

6. Klicka ut smeten på bakplåtspapper, klickarna ska vara stora som en femkrona.

7. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter. Låt dom svalna helt.
Nutellafyllning:

1. Vispa nutella, florsocker, kakao, vaniljsocker och philadelphiaost tills det blir krämigt och fluffigt.

2. Klicka på och bred ut på en kaka, lägg ihop den med en annan kaka.

3. Om man vill kan man dekorera med strössel på kanterna av fyllningen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.