Min italienska väninna gör en pasta som består av zucchini stekt i vitlök, olivolja och chili och sen bara god kokt pasta. Jag älskar det, kan äta hur mycket som helst. Men det är ju inte alltid man är sugen på pasta och det tar ganska lång tid att steka zucchinin så där perfekt i stekpanna. Det får inte ligga lager på lager och att bara steka en panna är alldeles för lite. Så nu har jag börjat göra det i ugnen istället. Mycket smidigare och man kan äta det mycket oftare. Till grillat, till sallad, på macka – till vad som helst helt enkelt!
1 stor zucchini eller 2 lite mindre
2 pressade vitlöksklyftor
3 msk olivolja
salt
svartpeppar
1. Skär zucchinin i ca 2-3 mm tjocka skivor. På längden eller på korten beroende på vilken form du är ute efter.
2. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper.
3. Blanda olivolja, och pressad vitlök.
4. Pensla zucchinin med oljan, salta och peppra.
5. Vänd på zucchinin och pensla och salta och peppra igen.
6. Ställ i plåten i 225 grader i ca 10 minuter. Jag har ingen exakt koll på tiden så kolla lite efter ett tag. Vänd på dom en gång om det behövs.
7. När dom är klara ska dom ha fått lite färg.