På midsommar ska det ju vara laxpaj, så även i år. Denna gången hittade vi flera recept på webben och sen blandade vi och gav. Det blev den här pajen. Mycket gott!
Pajdeg:
2 dl vetemjöl
1 dl dinkelmjöl
75 g smör
0,75 dl kesella
Fyllning:
400 g färsk bladspenat
1 gul lök
200 g rökt lax
1,75 dl kesella (resten av vad som är kvar i burken)
3 ägg
1,25 dl mjölk
2 dl riven ost
salt
svartpeppar
1. Arbeta ihop smör och mjöl i en bunke, tillsätt kesellan.
2. Tryck ut pajdegen i en pajform och förgrädda i 7-8 minuter i 200 grader.
3. Finhacka löken oh fräs den i lite smör.
4. Tillsätt spenaten och låt den svettas ner.
5. Lägg spenaten och löken i pajskalet.
6. Skär laxen i mindre bitar och lägg den på spenaten i pajskalet.
7. Blanda ägg, kesella, mjölk, ost, salt och peppar. Häll blandningen i pajskalet.
8. Grädda pajen i 200 grader i cirka 30-35 minuter.