Ett annat müsli

 

Jag har redan lagt upp recept på ett müsli, men nu har jag fastnat för det här. Lite annorlunda. Mera gryn, jätte gott. Jag varierar receptet lite varje gång. Oftast har jag tranbär och aprikos i och när jag har hemma gojibär. Men all torkad frukt blir gott!

2 dl dinkelflingor
2 dl havregryn
2 dl kornflingor
2 dl rågflingor
1 dl solroskärnor
1 dl pumpafrön
1 dl kokosflingor
1/2 linfrön
1/2 – 1 dl grovt hackade nötter
1/2 dl råsocker
1 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1 dl vatten
3 msk rapsolja
1 msk honung
2 dl torkad frukt

1. Värm ugnen till 200 grader.

2. Blanda alla torra ingredienser (utom frukten) i en skål.

3. Blanda ner vatten, olja och honung i de torra ingredienserna. Blanda väl.

4. Häll müslim i en långpanna och rosta den i 20-25 minuter.

5. Rör flera gånger under rostningen så att det inte bränns.

6. Låt müslin svalna helt innan det torra frukten rörs i.

Leave a Reply

Your email address will not be published.