En mycket enkel tomatsoppa som går att variera ganska mycket. Jag har oftast oregano i, gärna färsk. Sen är soppan godast med bröd och ost till.
4 personer
1 stor gul lök
1-2 msk margarin eller olja
3/4 l vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 burk tomater (400 g) eller 8 stora färska tomater + 2 msk tomatpuré
salt
vitpeppar
1/2 tsk socker eller honung
1/2 – 1 dl grädde
1. Skala löken och hacka den mycket fint.
2. Flå tomaterna om du använder färska.
3. Fräs löken sakta i margarin eller olja i en kastrull.
4. Slå i vattnet och tillsätt buljongtärning.
5. Häll i burktomaterna eller de färska tomaterna och tomatpurén.
6. Koka sakta under lock i 10 – 15 minuter.
7. Blanda ner grädden och smaka av soppan med socker eller honung, salt och peppar.