Blomkålssoppa

Jag hade aldrig gjort blomkålssoppa och jag ville göra något nytt. Det här kan man variera hur mycket som helst med vad man har i. Jag valde att ha knaperstekt bacon, stekta champinjoner och rå blomkål i. Jag kan tänka mig att lite äpple kanske kunde passat också. I receptet ska man göra en “mousse” och ha i soppan för att den ska bli lite extra proffsig. Jag hade två barn som var tokhungriga och lite andra omständigheter som gjorde att jag hoppade över det, den här gången. Ella kom till matbordet och det första hon sa var “jag gillar inte det där” men när hon väl smakat åt hon upp alltihop, det är ett gott betyg för en soppa!

1 blomkålshuvud
2 potatisar
2 scharlottenlökar
1 dl vitt vin
2 dl grädde
1 dl mjölk
Salt
Svartpeppar

Bacon
Champinjoner
Etc.

1. Skär potatis och 4/5 av blomkålen.

2. Skär löken i ringar och koka den i vinet tills vätskan helt försvunnit.

3. Tillsätt blomkålen och potatisen, täck med vatten och koka i 30 minuter

4. Tillsätt grädde.

5. Mixa soppan och smaka av med salt och peppar.

6. Hetta upp mjölken, blanda med 200 ml av soppan, vispa till ett lätt mousse (kan hoppas över om tiden inte tillåter).

5. Strimla/skala den kvarvarande blomkålen med en potatisskalare (bara det blommiga delen, inte skaftet).

6. Knaperstek baconet, stek champinjerna och förbered andra saker att ha i/till.

Leave a Reply

Your email address will not be published.