Kyckling med feta i pita

En god rätt som passar både stora och små. Prova – mer behöver inte sägas!

4 pers

4  kycklingfiléer
1 röd lök
4 vitlöksklyftor
2 paprikor (i olika färger)
20 cm gurka
olivolja
smör
1 tsk timjan
½ tsk rosmarin
salt, svartpeppar
1 pkt fetaost
svarta oliver med kärnor (gärna kalamata)
pitabröd (glutenfria går bra)
gräddfil

Skär kycklingfiléerna i smala strimlor. Skala och skiva lök och vitlök. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Dela gurkan på längden och gröp ur kärnorna med en sked. Skär gurkan i halvmånar.

Hetta upp olivolja och smör i en wok eller gryta tills smöret är brunt och har tystnat. Woka kycklingen i omgångar tills kycklingen fått färg.

Tillsätt lök, vitlök, paprika och gurka och woka ytterligare 3-5 min. Krydda med örter, salt och peppar.

Skär osten i bitar och blanda i woken tillsammans med oliverna (eller servera i separata skålar).

Servera i pitabröd. Ringla över gräddfil.

Leave a Reply

Your email address will not be published.