Baguetter

Det finns en hel del maträtter som det är gott att ha baguetter till. Jag brukar tycka att köpta baguetter är goda, men sedan min sambo provade det här receptet är det alltid hembakat som gäller. De har en perfekt seg och lite knaprig yta och är härligt fluffiga inuti.

3 st

25 g jäst
6 dl ljummet vatten
2 tsk salt
12-13 dl vetemjöl

Smula sönder jästen i en bunke. Häll på det ljumma vattnet och rör om tills jästen smält.

Tillsätt salt och vetemjöl och arbeta degen kraftigt tills den släpper bunkens kanter.

Lägg en handduk över och låt degen jäsa till dubbel storlek, ca 30 minuter.

Ta upp degen på bakbordet och knåda den lätt. Dela degen i tre delar och forma den till längder. Vrid längderna som spiraler och lägg dem sedan på bakplåtspappersklädd plåt.

Lägg en handduk över och låt jäsa ca 40 minuter.

Pensla brödet med ljummet vatten och grädda i nedre delen av ugnen i 250 grader i 15 minuter. Sänk ugnsvärmen till 200 grader och fortsätt grädda i 10 minuter. Stäng av ugnen och låt brödet stå kvar i eftervärme ca 10 minuter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.