Tomat & skinkpasta

Jag ringde till min syster en eftermiddag och frågade henne vad jag skulle laga till middag. Min inspiration var på noll och Ella önskade sig spagetti med russin och bullsås. Vad är det? Det låter inte särskilt aptitretande, men pasta kunde jag gå med på i varje fall. Min syster gav mig de andra ingredienserna, inte med några mått, men vad jag kunde ha i. Jag ställde fram allt på bänken och sen improviserade vi. Gott blev! Men måtten är lite på en höft så lägg till eller ta bort allt eftersom det smakar och doftar.

Till 4 personer

10 körsbärstomater, halverade
5 soltorkade tomater, i strimlor
1 vitlöksklyfta, pressad
150 g rökt skinka, i strimlor
2,5 dl creme fraiche
1 msk klippt färsk basilika
lite chiliflakes
pasta (glutenfri går bra)

1. Koka pastan enligt paketet.

2. Fräs vitlök, tomater, soltorkade tomater, vitlök och chiliflakes lätt i en panna.

3. Ha i creme fraichen och salta och peppra efter behov.

4. Blanda pasta och sås.

5. Lägg på ett basilikablad vid servering.

Leave a Reply

Your email address will not be published.