Jag tycker att potatissallader utan en massa klet är godast. Vinägrett hellre än gräddfil. Just den här potatissalladen brukar vi äta till rökt lamm, men annat kallskuret passar också bra till.
4 pers
12 mellanstora potatisar
1 pkt fetaost
1½ dl riven parmesanost
2 påsar babyspenat (à 75g)
2 msk rödvinsvinäger
4 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
flingsalt
svartpeppar
Sätt ugnen på 225°. Borsta potatisen väl. Skär i klyftor, lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Blanda med 2 msk av olivoljan och
parmesanost. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min tills potatisen blivit mjuk.
Dressing: Blanda 2 msk olivolja med vinäger och pressad vitlök.
Blanda potatis och spenat direkt på plåten. Fördela potatisen i tallrikar. Ringla över dressingen. Krydda med salt och peppar och smula över fetaosten.
Jag gillar i och för sig klet som gräddfil, men det där låter ju gott. Och rökt lamm, mmm!