Tags

Related Posts

Share This

Paprikasoppa

Vi var sjuka och behövde en soppa. Det blev ingen favorit hos flickorna som hade för ont i halsen för att klara av den lite skarpa smaken av paprika. Men jag gillade det, särskilt med sojabönorna till som smakade av citron och vitlöksbröd.

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
200 g palsternacka
2 msk olja
2 msk tomatpuré
1 burk grillad paprika (ca 400 g) eller 4-5 grillade röda paprikor
8 dl vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
100 g mascarpone
3 krm svartpeppar

Sojabönor:
1 salladslök
Finrivet skal från 1/2 citron
150 g sojabönor (gröna)
1 tsk olivolja
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar

1. Hacka gul lök och 2 vitlöksklyftor.

2. Skala och riv palsternackorna grovt.

3. Fräs lök, vitök och palsternacka i olja och tomatpuré.

4. Häll av spadet från den grillade paprikan, skär den i mindre bitar och låt fräsa med lökhacket under omrörning i ca 3 minuter.

5. Tillsätt vatten och biljongtärningar. Låt koka under lock på medelvärme i ca 5 minuter.

6. Finhacka salladslöken och finriv skalet från citronen.

7. Blanda sojabönorna med salladslöken och citronrivet och blanda i olivolja, salt och peppar.

8. Mixa soppan slät.

9. Rör ner mascarpone i soppan och smaka av med svartpeppar.