Tags

Related Posts

Share This

Äppelmarmelad

En fantastisk äppelmarmelad som smakar lite kola och blir lite som lemoncurd. Mumsigt gott och perfekt när trädgården är full av äpplen.

1 kg äppelklyftor
500 g socker
2 citroner, saften
2 vaniljstänger
250 g smör

1. Skala och kärna ur äpplen tills du har 1 kg äppelbitar.

2. Smält sockret under omrörning tills det blir guldgult och knäckigt.

3. Tillsätt äpplena och citronsaften och koka upp.

4. Dela vaniljstängerna och skrapa ur dem. Lägg stänger och skrap i kastrullen och koka marmeladen under omrörning i ca 15 minuter.

5. Marmeladen är klar när nästan alla äppelbitar är upplösta och små droppar hänger kvar på sleven efter att man doppat den i marmeladen och tar upp den.

6. Ta upp vaniljstängerna.

7. Rör ner smöret i den varma marmeladen.

8. Häll på varma, rena, burkar.

9. Förvara i kylskåp.