Mexikansk salsa Jul08

Tags

Related Posts

Share This

Mexikansk salsa

Den här salsan är så nära Mexiko man kan komma, hävdar min sambo. Jag vill gärna tro honom, för den är god! Den kan användas som tillbehör till grillat, att sleva i sig tillsammans med nachos och naturligtvis som salsa i alla mexikanska recept som innehåller salsa (vilket är många).

8 skållade tomater
1 röd paprika
2 chilifrukter
1 finhackad rödlök
3 limefrukter
2 krukor färsk koriander
salt

Skålla tomaterna och skala dem sedan. Skär tomaterna i tärningar. Finhacka chilin. Det ska gärna vara lite sting i salsan, så låt så många frön som du vågar vara kvar. Skär paprikan i tärningar, finhacka rödlöken och grovhacka koriandern.

Blanda allt och pressa i limen. Smaka av med salt. Salsan blir ännu godare om den får stå i kylskåp över natten.