Laxpaj Jul05

Tags

Related Posts

Share This

Laxpaj

På midsommar ska det ju vara laxpaj, så även i år. Denna gången hittade vi flera recept på webben och sen blandade vi och gav. Det blev den här pajen. Mycket gott!

Pajdeg:
2 dl vetemjöl
1 dl dinkelmjöl
75 g smör
0,75 dl kesella

Fyllning:
400 g färsk bladspenat
1 gul lök
200 g rökt lax
1,75 dl kesella (resten av vad som är kvar i burken)
3 ägg
1,25 dl mjölk
2 dl riven ost
salt
svartpeppar

1. Arbeta ihop smör och mjöl i en bunke, tillsätt kesellan.

2. Tryck ut pajdegen i en pajform och förgrädda i 7-8 minuter i 200 grader.

3. Finhacka löken oh fräs den i lite smör.

4. Tillsätt spenaten och låt den svettas ner.

5. Lägg spenaten och löken i pajskalet.

6. Skär laxen i mindre bitar och lägg den på spenaten i pajskalet.

7. Blanda ägg, kesella, mjölk, ost, salt och peppar. Häll blandningen i pajskalet.

8. Grädda pajen i 200 grader i cirka 30-35 minuter.