Tags

Related Posts

Share This

Tomatsoppa

En mycket enkel tomatsoppa som går att variera ganska mycket. Jag har oftast oregano i, gärna färsk. Sen är soppan godast med bröd och ost till.

4 personer

1 stor gul lök
1-2 msk margarin eller olja
1 msk vetemjöl
3/4 l vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 burk tomater (400 g) eller 8 stora färska tomater + 2 msk tomatpuré
salt
vitpeppar
1/2 tsk socker eller honung
1/2 – 1 dl grädde

1. Skala löken och hacka den mycket fint.

2. Flå tomaterna om du använder färska.

3. Fräs löken sakta i margarin eller olja i en kastrull.

4. Pudra mjölet över och rör om.

5. Slå i vattnet och tillsätt buljongtärning.

6. Häll i burktomaterna eller de färska tomaterna och tomatpurén.

7. Koka sakta under lock i 10 – 15 minuter.

8. Blanda ner grädden och smaka av soppan med socker eller honung, salt och peppar.