Krusbärskyckling

Jag har massor med bär i frysen och just krusbären kan jag ibland ha lite svårt att hitta använding för. Så när ett recept i ICA buffé med krusbär dök upp så antog jag utmaningen direkt. Jag modiferade lite, som jag brukar, men jag fäljde receptet i grunden. I det här receptet används krusbär istället för citron för att få en syra till kycklingen. Man får vara försiktig med hur mycket krusbär man använder för dom blir riktigt sura.

1 kg kycklingklubbor eller ben
1 msk färsk rosmarin
2 vitlöksklyftor
2 dl rensade krusbär
1/2 dl vitt vin
1 msk flytande honung
smör
salt
svartpeppar

1. Blanda i en skål krusbär, pressad vitlök, hackad rosmarin, vin och honung. Lägg i en ugnsform och låt dra en stund.

2. Krydda klycklingbitarna runt om med salt och peppar.

3. Bryn kycklingen runt om i smör i en stekpanna, ca 3-4 minuter.

4. Lägg kyclingen uppepå bärblandningen i ugnsformen.

5. Stek i 175 grader i ca 30 minuter tills kycklingen är färdig.

Leave a Reply

Your email address will not be published.