Saffransskorpor

 

1 påse saffran
3 ägg
1 1/2 dl socker
300 g mjöl (5-6 dl)
1 dl olivolja
2/3 dl mjölk
2 tsk bakpulver
50 – 100 g pinkenötter

1. Värm ugnen till 180 grader.

2. Lägg saffranet i blöt i mjölken.

3. Vispa upp ägg och socker, blanda i mjölken, olivoljan och mjölet blandat med bakpulvret.

4. När konsistensen är krämig tillsätt pinjenötterna.

5. Smöra en ugnsplåt eller använd bakplåtspapper pch häll upp degen i en eller två längder.

6. Ställ in plåtarna i ugnen i cirka 30 minuter, degen ska få en lätt gyllene färg. Ta ut ur ugnen och låt svalna i någon minut.

7. Skär längderna tvärs över med cirka 2-3 cm mellanrum.

8. Ställ in i ugnen igen och låt stå i 5-10 minuter för att torka.

Dom här vackra skapelserna kan jag tyvärr inte ta åt mig äran för, det är farmor som bakat dom. Men det var en bra idé tycker jag, att tjuvstarta med saffran redan nu. När det börjar närma sig 20 december brukar jag redan vara trött på smaken …

Leave a Reply

Your email address will not be published.