Dinkelpannkakor

Mina döttrar och jag var ensamma hemma, då brukar det stå pannkakor på menyn. Eftersom min man vägrar äta pannkakor gjorda på något annat än bara vetemjöl passade jag nu på när han var borta. Dinkel, grovt dinkel.

1 dl vetemjöl
2 dl fullkornsdinkelmjöl
1 tsk salt
1 msk råsocker
1 krm bakpulver
6 dl mjölk
3 ägg
2 msk smör eller olja

1. Blanda vetemjöl, dinkelmjöl, salt, socker och bakpulver i en bunke.

2. Vispa ner hälften av mjölken i de torra varorna.

3. Vispa i resten av mjölken och äggen.

4. Låt gärna smeten stå och svälla i 30 minuter innan gräddning.

5. Grädda pannkakorna i smör eller olja.

Till pannkakorna kan man ju ha precis vad man vill.  Mina döttrar åt jordgubbssylt och strössel till (strössel på pannkakor har dom fått från sin pappa), jag åt purjolök, keso och rökt skinka på mina.

Leave a Reply

Your email address will not be published.