Elghpasta

Det här är vår favoritpasta. Enkel att tillaga och fantastiskt god! Receptet fick jag för många år sedan från familjen Elgh, därav namnet. Efter hand har receptet modifierats och det här är ungefär som vi brukar göra nu.

4 pers

1 gul lök
2 paket bacon
olivolja
2 burkar krossade tomater
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk oregano
1 dl gröna oliver med pimiento
2 msk kapris + 1 msk kaprisspad
svartpeppar
riven parmesan

Hacka löken. Hetta upp en panna med olivolja. Klipp ner baconet i pannan. Tillsätt löken efter en stund. Låt inte baconet bli knaperstekt.

Tillsätt krossade tomater, pressade vitlöksklyftor, svartpeppar och oregano. Låt småputtra.

Skiva oliverna. Tillsätt oliver, kapris och kaprisspad. Låt småputtra vidare i ca 10 min.

Serveras med pasta och riven parmesan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.