Muffins – grundrecept

6 ägg
6 dl socker
3 1/2 dl yoghurt
1 1/2 dl flytande margarin
ca 9-10 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
4 tsk vanilj

1. Vispa ägg och socker pösigt.

2. Vispa i yoghurt och margarin.

3. Blanda mjöl, bakpulver och vanlijsocker och rör försiktigt ner i äggsmeten.

4. Skeda upp i muffinsformar.

5. Grädda i 225 grader i ca 15-20 minuter.

Jag använder detta recept som bas till nästan alla mina muffins. Jag har på äpple-kanel-pärlsocker (på bilden), karamellströssel, hallon-limeskal, päron, jordgubbar etc. Allt efter vad jag har hemma. Jag kör alltid halva receptet och det räcker då perfekt till en muffinsplåt med 12 muffinsar.

Om ni frågar Ella (och hennes mamma) så är dessutom den här smeten det godaste som finns … :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.