Russinbullar

 

35 g margarin
3 dl mjölk
1/2 dl mörk sirap
1 tsk salt
1 msk brödkryddor (hela frön av anis, kummin och fänkål)
50 g färsk jäst
1 dl russin
8 dl rågsikt

1. Mortla brödkryddorna.

2. Smält smöret, tillsätt mjölk, sirap, salt och brödkryddor.

3. Värm vätskan till 37 grader.

4. Smula jästen i en bunke och lös upp i degvätskan.

5. Rör ner russin och rågsikt, lite i taget.

6. Jäs degen i ca 30 minuter.

7. Sätt ugnen på 225 grader.

8. Dela degen i 12 bitar, doppa i lite rågsikt och lägg dom på en plåt med bakplåtspapper.

9. Låt jäsa i ca 30 minuter.

10. Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.