Fläskfilégryta med kryddiga korvar och apelsin

Detta är en snäll rätt, inte så kryddstark men ändå god. Min son tycker att vi använder alldeles för mycket vitlök, chili och fetaost i vår matlagning, så därför blir han glad över fläskfilégrytan.

 

4 pers

500 g fläskfilé
2-3 kryddstarka paprikakorvar
2 gula lökar
1½ tsk rosmarin
1½ dl grönsaksbuljong
2 tsk maizena
3-4 apelsiner
2 msk soja
1 msk honung
4 msk klippt bladpersilja
salt, svartpeppar

Putsa fläskfilén och skär den i 1-2 cm tjocka skivor. Skär korven i bitar. Skala och skär löken i klyftor.

Krydda köttet med rosmarin, salt och peppar. Bryn det i omgångar i en stekpanna. Ta upp köttet och lägg det i en gryta. Stek korv och lök. Flytta över allt till grytan.

Vispa samman buljong och maizena. Häll blandningen plus 1 dl färskpressad apelsinjuice i stekpannan under omrörning. Smaksätt med soja och honung. Låt skyn koka ihop. Smaka av.
Häll skyn över köttet i grytan. Lägg på lock och låt sjuda 5-10 min.

Skär hinnfria klyftor av två apelsiner och lägg i grytan. Strö över persilja. Serveras med potatis eller ris.

Leave a Reply

Your email address will not be published.