Tags

Related Posts

Share This

Fiskpinnar

Gott om tid är det ont om, det innebär för min del att det lagas massor med mat men att det inte blir så många kort tagna. Så om jag ska välja mellan att inte få upp några recept alls eller att lägga ut recept utan bilder så väljer jag nu bort bilder ett litet tag. Jag tänker komplettera sen efter hand.

Dess fiskpinnar lagades här hemma i mellandagarna, en oväntad favorit hos Julia, 1 år, hon kunde inte få nog. Jag tycker också att dom är jätte goda.

Till 4 personer

500 g laxfilé
1 burk krabbkött (170 g)
1 kruka koriander
1 röd chilifrukt
1 bit ingefära
2 vitlöksklyftor
3 salladslökar
1 tsk salt
3/4 dl ströbröd (att panera med)

1. Skär laxen i bitar och häll av vätskan från krabbköttet.

2. Mixa lax oxh krabba till en ganska grov konsistens.

3. Lägg i resten av ingredienserna (förutom ströbrödet) och mixa ihop.

4. Forma små avlånga “korvar”.

5. Rulla i ströbröd.

6. Stek ca 4-5 minuter i olja.

7. Servera med ris och sweet-chili sås.