Idén till den här eldiga soppan fick min sambo när han reste runt och jobbade i Latinamerika. Det är en “man tager vad man haver”-soppa, så receptet kan variera väldigt beroende på var man äter den. Detta är dock vad vi brukar hålla oss till när vi lagar soppa Azteka.
4 pers
olivolja
1 lök
5 vitlöksklyftor
1 chili
1 l vatten
1 grönsaksbuljongtärning
7 stora tomater
4 små tortillabröd (glutenfria går bra)
2 avocado
saften från 1 lime
2 dl riven ost
1 kruka färsk koriander
salt, svartpeppar (+tabasco vid behov)
Hacka lök, vitlök och chili. Fräs lök, vitlök och chili mjukt i olivolja i en gryta. Grovhacka tomaterna. Häll i vatten, smula ner buljongtärningen och lägg i de hackade tomaterna. Låt koka i 25 minuter.
Skär under tiden tortillan i 3 cm breda remsor. Rosta tortillaremsorna i het teflonpanna tills de fått färg.
Grovhacka koriandern, riv osten och skär avocadon i stora bitar.
Innan servering, pressa i lime, rör ner tortillaremsor, ost, avocado och koriander. Smaka av med salt och peppar samt tillsätt tabasco om chilin inte är tillräckligt het.
Det låter lite för starkt för mig, men det var fina färger.
Jag har gjort reklam för er i dagens inlägg på http://yfronten.blogg.se