Spökmaränger Nov16

Tags

Related Posts

Share This

Spökmaränger

Det var Halloween och det firar vi inte egentligen. Men på ett café i Viggbyholm har dom marängspöken, dom gillar Ella. Så det kan man ju göra, maränger är ju alltid gott! Det är samma recept som chokladmarängerna.

3 äggvitor
2 dl socker
50 g mörk choklad

1. Värm ugnen till 125 grader.

2. Häll äggvitor och socker i en skål, sätt den över en kastrull med sjudande vatten (inte kokande) och vispa i 5-10 minuter till en blank, fast smet.

3. Ta marängsmeten från värmen och vispa tills den är sval och tjock.

4. Spritsa ut små toppar på en plåt med bakpltspapper.

6. Grädda i cirka 50 minuter i mitten av ugnen, det är bra att hålla lite koll så att dom inte tar färg.

7. Lägg marängerna på galler och låt dom torka.

8. Gör ögon, fötter, byxor, mössor eller precis vad som önskas på spökena.