Fläskfilégryta med kryddiga korvar och apelsin Oct08

Tags

Related Posts

Share This

Fläskfilégryta med kryddiga korvar och apelsin

Detta är en snäll rätt, inte så kryddstark men ändå god. Min son tycker att vi använder alldeles för mycket vitlök, chili och fetaost i vår matlagning, så därför blir han glad över fläskfilégrytan.

 

4 pers

500 g fläskfilé
2-3 kryddstarka paprikakorvar
2 gula lökar
1½ tsk rosmarin
1½ dl grönsaksbuljong
2 tsk maizena
3-4 apelsiner
2 msk soja
1 msk honung
4 msk klippt bladpersilja
salt, svartpeppar

Putsa fläskfilén och skär den i 1-2 cm tjocka skivor. Skär korven i bitar. Skala och skär löken i klyftor.

Krydda köttet med rosmarin, salt och peppar. Bryn det i omgångar i en stekpanna. Ta upp köttet och lägg det i en gryta. Stek korv och lök. Flytta över allt till grytan.

Vispa samman buljong och maizena. Häll blandningen plus 1 dl färskpressad apelsinjuice i stekpannan under omrörning. Smaksätt med soja och honung. Låt skyn koka ihop. Smaka av.
Häll skyn över köttet i grytan. Lägg på lock och låt sjuda 5-10 min.

Skär hinnfria klyftor av två apelsiner och lägg i grytan. Strö över persilja. Serveras med potatis eller ris.