Vi ville ha något varmt och gott i höstrusket och fastnade för vitlökssoppa. Soppa är varmt och vitlök är gott. Soppan ser lite läskig ut, men den smakar fantastiskt!
4 pers
3 msk olivolja
1 hel vitlök
4 dl rivet vitt bröd
4 tomater
2 tsk paprikapulver
1 liter vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 ägg
1½ dl hackad persilja
salt, nymald svartpeppar
Skålla tomaterna i hett vatten och dra bort skalet. Hacka tomaterna grovt. Skär bort kanterna på det vita brödet och riv det i småbitar. Skala och finhacka vitlöken.
Fräs vitlöken med olivolja på svag värme i en gryta. Vitlöken får inte ta färg. Tillsätt det färskrivna brödet och öka på värmen. Rör om och avvakta tills brödet fått färg. Tillsätt hackade tomater, paprikapulver och vatten. Smula ner grönsaksbuljongtärningen. Låt soppan koka upp och sjuda i 20 minuter under lock.
Vispa upp äggen i en skål. Hacka persiljan. Häll äggen och persiljan i soppan, rör om och ta grytan från spisen. Smaka av med salt och peppar.
Servera soppan med nybakta baguetter.