400 g nötfärs
3 msk ströbröd (glutenfritt går bra)
1 liten hackad lök
1 dl tomatjuice
1 ägg
1 tsk socker
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk torkad oregano
100 g fetaost
1 msk citronsaft och rivet skal av 1 citron
1. Blanda ströbrödet med tomatjuicen och låt stå och svälla en stund.
2. Blanda ihop resten av ingredienserna, tärna fetaosten och ha i den sist.
3. Forma till köttbullar, ungefär stora som pingisbollar.
4. Stek i smör eller olja.
Vi skulle ha besök av en vän till mig som bott i Israel i många år och nu bor i Kina och vad bjuder man honom på? Han måste ju ha ätit det mesta de senaste åren och vad vill man då ha när man är i Sverige? Det här blev ju inte så svenskt, men ändå köttbullar fast lite roligare.
Till köttbullarna åt vi ugnsrostade grönsaker, tzatsiki och min systers tomatsallad (som jag säkert gjorde helt fel …) bestående av lätt söndermosade körsbärstomater, svarta oliver och en vinegrätt med balsamvinäger.
Nu har jag inget foto till den här rätten heller, men det blev så gott så jag vill ändå lägga ut det. Köttbullarna blev riktigt saftiga och smakrika.