Mintchokladkakor Oct08

Tags

Related Posts

Share This

Mintchokladkakor

ca 50 kakor

5 1/2 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 1/2 dl florsocker
300 g kallt smör
1/2 – 1 msk kallt vatten

Mintchoklad:
50 g mörk choklad
Några droppar mint

1. Blanda vetemjöl, potatismjöl och florsocker i en bunke.

2. Tärna smöret och nyp ihop det med mjölblandningen.

3. Häll i vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.

4. Lägg degen i en plastpåse i kylen och låt vila minst en timme.

5. Rulla degen till små kakor, ungefär som en stor glaskula i storlek

6. Tryck till kakan lite på plåten så att det blir en grop i mitten av varje kaka.

7. Grädda kakorna i 175 grader, mitt i ugnen, i ca 10 minuter.

8. När kakorna har svalnat smält chokladen och blanda i minten. Skeda sen upp en klick mintchoklad i varje kaka.

Ofta gör jag en sats småkakedeg och sen gör jag halva med en topping och halva med en annan. Då får man lite mer variation och lite roligare jobb.