Chokladmaränger Sep29

Tags

Related Posts

Share This

Chokladmaränger

 

3 äggvitor
2 dl socker
3 msk chokladsås (köpt eller hemgjord)

1. Värm ugnen till 125 grader.

2. Häll äggvitor och socker i en skål, sätt den över en kastrull med sjudande vatten (inte kokande) och vispa i 5-10 minuter till en blank, fast smet.

3. Ta marängsmeten från värmen och vispa tills den är sval och tjock.

4. Ringla chokladsåsen över marängsmeten, rör ett varv med slickepott.

5. Ta upp stora skedar på en plåt med bakplåtspapper (man kan göra så få som 8 riktigt stora märänger eller ca 20 lite mindre).

6. Grädda i 60 minuter i mitten av ugnen.

7. Lägg marängerna på galler och låt dom torka.

Tror att det kallas österikiska maränger när man vispar över vattenbad. Det gör marängerna väldigt frasiga utanpå och härligt sega innuti. Absolut godast till glass, helt oemotstångdligt om du frågar mig.