Maränger av äggula Sep29

Tags

Related Posts

Share This

Maränger av äggula

 

3 äggulor
1 msk vatten
4 dl florsocker
1/4 tsk hjorthornsalt
1 tsk vaniljsocker

1. Värm ugnen till 15o grader.

2. Rör äggulorna och vattnet.

3. Tillsätt florsockret och vispa kraftigt tills smeten är tjock, ljus och porös.

4. Tillsätt hjorthornsaltet och vaniljsockret, blanda väl.

5. Klicka upp smeten på en plåt med bakplåtspapper, det blir ca 25 kakor.

6. Garnera eventuellt med silverkulor, nonstop, strössel eller något annat.

7. Grädda i ca 10 minuter.

Man får ju ofta gulor över när man ska göra vita maränger, och varför då inte göra dessa också. Dom är fantastiskt goda! Smakar lite som spettekaka fast inte så kakiga mer spröda. Vi hade gäster och det blev glass till efterätt. Glass med körsbärssås (hemmakokt), äggulemaränger och chokladmaränger. Mums!